Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-03@16:53:26 GMT

«الله» اسم جامع الهی است

تاریخ انتشار: ۱۳ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۱۷۲۵۵۷

«الله» اسم جامع الهی است

به گزارش خبرگزاری مهر، عبدالرضا مظاهری در برنامه سوفیا رادیو گفت‌وگو با اشاره به نگاه عرفان به جایگاه انسان کامل اظهار کرد: اهل سنت و اسلام شیعی در بحث ولایت اختلافی ندارند و مشکل تنها بر سر تعیین مصداق است.

وی تعیین ختم ولایت را مورد اختلاف دانست و افزود: حضرت حق وقتی می‌خواست خود را در آئینه بنگرد، در تصویری از اسماً به ظهور رسید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مظاهری با بیان اینکه هر یک از اسماً یکی از مظاهر الهی را نمایان می‌سازد، گفت: اسم قادر مظهر قدرت، حکیم مظهر حکمت خداوند و علیم مظهر علم خداوند است.

این پژوهشگر عرفان با اشاره به اینکه این اسماً به صورت منفصل و پراکنده در عالم هستی پخش بودند، ادامه داد: یک بار هم خداوند خواست خود را در آئینه‌ای ببیند که تمامی این اسماً یکجا جمع شوند و آن، اسم «الله» بود.

مظاهری تصریح کرد: به همین سبب اسم «الله» را، اسمِ جامع الهی می‌دانند. بنابراین خداوند همه اسماً را در «الله» جمع نمود.

این پژوهشگر فلسفه با بیان اینکه به اسم «الله»، اسم عدل الهی نیز گفته می‌شود، گفت: اسماً الهی که به صورت پراکنده بودند، هر یک می‌خواستند به ظهور برسند و لذا «الله» آن‌ها را به عدالت تقسیم می‌کرد.

مظاهری ادامه داد: یکسری اسماً جمالی و یکسری جلالی بودند و خداوند در اسم جمالی، باطنی از جلال و در هر اسمی که درون مایه‌ای از جلالی داشت، باطنی از جلال قرار داد.

وی گفت: به عنوان مثال نام جبار که جلالی است، در باطن خود رحمان را محفوظ دارد.

مظاهری در بخشی دیگر از این مصاحبه رادیویی با بیان اینکه انسان کامل به منزله مهری بر عالم هستی است و خزانه عالم را حفظ کرده است، گفت: نجم الدین رازی مثالی در این باب دارد و این مهر را به مانند قلب انسان می‌داند.


در ادامه پرویز عباسی داکانی، پژوهشگر فلسفه و عرفان با اشاره به اینکه ابن عربی و دیگر عرفای بزرگ اسلام نسبت به رسول الله (ص) و ائمه معصومین (ع) حسی به مانند انسان کامل داشتند، گفت: این‌ها همواره تاکید دارند این برج ۱۲ فلک داشته و هر امامی را قطبی برای فلک می‌دانند.

وی با اشاره به سلام و صلوات ابن عربی برای اهل بیت (ع) اظهار کرد: در جنگ صفین دو گروه مسلمان با هم جنگیدند. در سویی امام علی (ع) و در دیگر سو معاویه قرار داشت. فردی از حضرت پرسید شما و ایشان مسلمانید و حال ما چه باید بکنیم؟ حضرت فرمودند سراغ عمار یاسر برو. چرا که پیامبر (ص) فرموده بودند عمار را گروهی ظالم خواهند کشت و در ۹۰ سالگی برای حضرت علی (ع) فدا شد.

داکانی ادامه داد: آن مرد از عمار سوال و او در پاسخ تاکید کرد ما دیروز برای تنزیل با این‌ها می‌جنگیدیم و امروز برای تأویل می‌جنگیم و این موضع گیری در تاریخ بسیار عظیم است.

این پژوهشگر فلسفه خاطرنشان کرد: بشر به تعبیر دکتر شریعتی هیچ گاه چنان قوی نبوده که با مذهب بجنگد و لذا همواره دو صورت از مذهب با یکدیگر در جنگ بوده‌اند.

داکانی خاطرنشان کرد: مرحوم شریعتی نام مذهب علیه مذهب را بر آن نهاده است.

کد خبر 5014783

منبع: مهر

کلیدواژه: عرفان اسلامی رادیو گفتگو محرم 99 امام حسین ع عاشورا معرفی کتاب تاسوعا و عاشورا ماه محرم و صفر رادیو گفتگو محمدعلی تسخیری کربلا انجمن علوم سیاسی ایران ویروس کرونا مرکز فرهنگی شهر کتاب معرفی نشریات مراسم عزاداری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۱۷۲۵۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«معلم» پیام آور سعادت انسان‌ها است

به گزارش حوزه استان های خبرگزاری تقریبف پیام مدیر حوزه علمیه خواهران استان هرمزگان به مناسبت ۱۲ اردیبهشت، روز معلم و شهادت استاد مرتضی مطهری به شرح زیر است:

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ

«یَرْفَعِ اللَّهُ الَّذِینَ آمَنُوا مِنْکُمْ وَ الَّذِینَ أُوتُوا الْعِلْمَ دَرَجاتٍ»

خداوند کسانی از شما را که ایمان آورده‌اند بالا می‌برد و بر کسانی که بهره‌ای از علم دارند، درجات بزرگی می‌بخشد. (آیه ۱۱ سوره مجادله)

اساتید و معلمان ارجمند و والا مقام

سلام علیکم

معلمان قافله‌سالاران کاروان روشنگری‌اند که با مجاهدت خود، تمدن را معماری و جامعه را باغبانی می‌کنند، تعلیم و تربیت، مأموریتی است که خداوند به پیامبران خود سپرده است و اشتغال به معلمی، عالی‌ترین کوشش برای تشبه به اولیای خداوند است.

«معلم» پرچم دار علم و دانش، پیام آور سعادت انسان‌ها، پرورش دهنده نسلی متعهد، خلاق، پویا، اندیشمند و آینده ساز و نوید بخش آینده‌ای روشن برای کشور است، روز معلم روز بزرگداشت سنت‌های پسندیده خدا و تعظیم علم و معرفت است.

۱۲ اردیبهشت، سالروز شهادت استاد اندیشمند و فرزانه شهید آیت الله مرتضی مطهری و روز نکوداشت مقام والای معلم فرصتی کم نظیر و مغتنم است تا مراتب تشکر و قدردانی خود را تقدیم برافروزندگان مشعل علم و دانش و تلاشگران با همتی نمائیم که مسبب سعادت، رشد و تعالی جامعه هستند.

از ساحت قدس ربوبی مسئلت دارم همواره در کسوت شریف شغل انبیاء با کلام نافذ و عزم راسخ و با تولید علم و دانش و پژوهش، برای آینده سازان این مرز و بوم با سرافرازی برای نیل به زندگی سعادتمندانه دنیوی و رستگاری اخروی کوشا و پویا بوده، درپناه ایزد منان و توجهات خاصه حضرت ولی عصر ارواحنا لتراب مقدمه الفداء تحت رهنمودهای حکیمانه رهبر معظم انقلاب دامت برکاته، سعادت مند و عاقبت به خیر باشید.

و من الله التوفیق

راضیه سلطان عباسی ندوشن
مدیر حوزه علمیه خواهران استان هرمزگان

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ضرورت برخورد جدی با شرب خبر در جامعه
  • مترو حرم مطهرشاهچراغ (ع) مورد توجه مسئولان شهری باشد
  • تا رسیدن مترو به حرم شاهچراغ از مسئولان مطالبه خواهم کرد
  • امام فرشته‌ها کیست؟! + فیلم
  • رهبر انقلاب در حاشیه نامه یکی از مسئولان امور قرآنی چه نوشتند؟
  • تأکید رهبر انقلاب بر فهم معانی کلام خداوند در کارهای قرآنی
  • امام(ره) فصل جدیدی در تاریخ را از فیضیه رقم زدند / امام صادق(ع) منظومه جامع فکر تمدنی اسلامی را ارائه کردند
  • «معلم» پیام آور سعادت انسان‌ها است
  • برنامه‌های مختلف فرهنگی و ورزشی به مناسب روز مریانج برگزار می‌شود
  • ساخت مسجد جامع سکینه خاتون (س) در شهرک گلستان شیراز